Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Robertson har lämnat matchstraffet bakom sig

Comebacken efter skadan blev inte som tänkt. Tre utvisningar, matchstraff – och avstängd nästa omgång.
– Jag har gått vidare från det, säger VSK:s Oskar Robertson.

Annons
Missar nästa match. Oskar Robertson är avstängd mot Vetlanda hemma nästa fredag.

Högerbacken var tillbaka mot Villa Lidköping efter nyckelbensskadan, men fick lämna isen strax före paus efter att ha fått tre utvisningar som innebär lindrigt matchstraff.

Dagen efter är han besviken, men säger att han lagt det som hände i Lidköping i tisdags kväll bakom sig – och vill inte tala mer om saken. – Det var så klart inte min avsikt att ta tre tior (utvisningar) och det var inte min avsikt att förstöra för laget. Men jag kan inte påverka det längre och jag har gått vidare, säger Robertson.

Både Robertson och högerhalven Jesper Hermansson blev utsatta för hårt tryck på sin kant. VSK gjorde ingen bra första halvlek och när Villas offensiva stjärnor Daniel Andersson och David Karlsson ofta kom i hög fart på den grönvita högerkanten fick försvararna problem.

– Vi visste om att de skulle spela så. Och det hade inte spelat någon roll oavsett vem som hade spelat där, det hade blivit samma tryck på den spelaren, säger tränaren Stefan ”Lillis” Jonsson.

Kunde ni ha gjort något annorlunda?

– Det var snarare hur vi spelade som lag. Det var inte alls som i de fem vinstmatcherna innan även om de varit mot sämre motstånd än Villa. Vi tappade bollen i konstiga lägen och hjälpte inte varandra och satte försvararna i tuffa situationer, det var inte lätt för dem, säger Jonsson.

Han talade i går med Robertson, som missar nästa match (Vetlanda hemma nästa fredag) på grund av avstängning. – Han var redo för spel, helt okej. Vi vill ha igång honom så fort som möjligt så beslutet togs och det är inte mycket mer att säga om. Vi kommer att fortsätta matcha in honom och där finns även Martin Flodström som varit bra och Aksel Ekblom även om han är skadad nu, säger han och fortsätter: – Även om man skulle vilja så är de som kommer tillbaka från skador inte hundra direkt. Det är tufft för till exempel Ted (Bergström), och Pekka (Rintala) när han är tillbaka, att komma in och vara hur bra som helst på en gång, säger Lillis.

Med någon dags eftertanke har Lillis inte ändrat uppfattning om ett byte innan högerbacken fick rött kort hade varit rätta.

– Då hade vi bara haft en avbytare och jag tror inte att det blivit bättre av det. säger han.

Oavsett vem som hade spelat där hade det blivit samma tryck på den spelaren. Stefan ”Lillis” Jonsson, VSK-tränare

Mer läsning

Annons