Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Saik måste göra sitt livs match om de ska slå oss”

VSK:s klubbchef Michael Campese blickar framåt.

Annons
Michael Campese.

Envist har VSK Bandys klubbchef Michael Campese, trots de många dipparna för laget, hävdat bestämt hela säsongen att VSK:s trupp är den bästa.

-Visst finns det väl någon spelare här och där som vore intressant att ta in men om man skulle få möjlighet att byta en trupp rakt av mot någon annan skulle vi aldrig göra det. Inte med tanke på vad vi vet att våra spelare har potential att göra.

På söndag spelar laget SM-final för första gången sedan 2009, något klubbchefen fortfarande inte riktigt kunnat greppa.

-Med tanke på hur vi haft det de senaste åren och hur den här säsongen sett ut, med massor av nya spelare som det tagit tid att spela ihop, är det fantastiskt och det är väl kanske först nu jag börjar förstå vad som hänt. Inför sudden mot Hammarby gick jag in och satte mig på kontoret. Jag var helt säker på att vi inte skulle klara det och behöva åka till Zinken för en femte. Men jag hade fel och nu tror jag att Sandviken måste göra sitt livs match om de ska kunna slå oss, säger han.

Hur tänker du kring finalen?

-Många vet hur hårt vi har jobbat så jag tror och hoppas att många där ute unnar oss att vara där och tycker att det är kul att vårt hårda arbete har lönat sig. Vi åker dit på lördag och det känns väldigt roligt att vi får vara i centrum lite grann igen, inte minst på bandygalan där vi har två nominerade (Johan Esplund och Matilda Plan). När hände det senast? Förra året stod man på Friends och var lite avundsjuk och nu är vi där. Det blir fantastiskt och att det är Sandviken vi möter gör det hela extra speciellt.

Hur går det då?

-Jag är absolut inte säker på någonting men jag har ändå en jäkla skön känsla. Jag känner mig oerhört komfortabel och lugn. Som sagt, jag tror att Saik måste spela sitt livs match om de ska ta oss.

Oavsett hur det går på söndag ser Michael Campese redan fram emot måndagen.

-Bygget kommer att fortsätta. Vi ska vinna på söndag först och sedan handlar det om att stabilisera oss på den här nivån. Inte minst ekonomiskt för den här nivån måste vi vara på om vi ska kunna satsa. Så om den här säsongen var bottenplattan på bygget är nästa nivå första våningen, säger han och fortsätter:

-Det kommer handla mycket om att ge tillbaka till våra ungdomslag så vi får fram mer talanger. Vi vill ha minst 50 procent egna produkter i vårt A-lag och att vi gått så här långt nu märker vi redan på av flera sätt. Plötsligt ringer pojklandslagsspelare till mig och pratar om att de vill gå på bandygymnasiet i Västerås och så har det verkligen inte varit förut. Vi har fått en hög status igen. Så ja, jag ser fram emot måndag, då drar vi igång med del 2.

Mer läsning

Annons