Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrällförlust mot tabelljumbon

VSK:s ineffektivitet straffade sig mot Sirius.

Annons

VSK har haft svårt att göra mål den senaste tiden. Mot Broberg, Vänersborg och Kalix har laget haft mycket lägen men inte haft skärpan i avsluten. Mot tabelljumbon Sirius på lördagen förvärrades den trista trenden. Grönvitt hade svårt att över huvud taget komma till lägen och när de väl dök upp var det miss efter miss.

- Vi åker och tittar rätt mycket på den som har boll och ingen sätter igång särskilt mycket. Och när vi är där uppe så bränner vi ju lägen till och med när vi står ensamma med målvakten, säger tränaren Stefan ”Lillis” Jonsson.

Han plockar fram en sekvens som han tycker är talande för matchen som helhet. Sirius straffmål som innebar slutresultatet 2-1 till hemmalaget på Studenternas.

- Då får de stå där och skjuta både en och två returer medan vi bara tittar. Sådant får aldrig hända men vi är inte där i dag. Det är helt makalöst hur det kan vara så. Vår aktivitet var alldeles för dålig utom i försvaret där jag tycker att vi gjorde det bra. Aksel Ekblom, Oskar Robertson och Magnus Joneby löste de flesta av deras anfall bra. Men gör man bara ett mål framåt vinner man inga bandymatcher.

VSK är därmed nere på femte plats i tabellen, två poäng efter Edsbyn.

Matchfakta Sirius-VSK 2-1 (0-0)

Målskytt VSK: Tobias Holmberg

Målskytt Sirius: Johan Andersson 2.

Mer läsning

Annons