Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Som att åka i smör"

VSK Bandy rasar mot isen i ABB Arena.

Annons

Visserligen blev det en klar seger mot Villa Lidköping på tisdagskvällen och visserligen har VSK Bandy vunnit 10 av 13 matchern på hemmaplan den här säsongen.

Men efter slutsignalen höjdes flera arga röster i laget om det dåliga skicket på isen i ABB Arena Syd.

- Otroligt dåligt, som att försöka åka i smör, säger Magnus Joneby.

Och fortsätter:

- Den har varit dålig hela säsongen men i dag var det värre än vanligt. Jag tror inte att det är vaktmästarnas fel utan det måste vara hela systemet i hallen det är fel på. Vi har ändå spelat 13 matcher på den här katastrof-isen medan alla våra motståndare bara behövt spela en. Det är inte ett dugg konstigt att vi har skador i ljumskar och så. Det är för dåligt.

Under intervjun går Jonas Nilsson förbi och påminner även han om att Joneby måste säga någonting om isen, och lagkaptenen nickar.

De får även medhåll av Ted Bergström.

- Den där isen kan de ju bara ta och sälja eller slänga bort för den fungerar inte. Var vi än kommer i Sverige är isen bättre än den vi har här hemma. Antingen så är väl aggregaten för svaga eller så läggs det ner för lite tid på isen.

- Det går ju tydligen att göra fantastiska isar utomhus så jag förstår inte hur det kan vara ett problem att göra det inne.

Hur påverkas ni?

- Den är ju extremt mjuk så det suger mycket i benen och man får mycket mjöksyra. Vi har ju haft mycket skador i ljumskar och baksidor och det visar väl att vi utsätts för mycket slitage. Så det är inte bara vi som gnäller om att bollen hoppar. Den här isen orsakar skador, säger Ted Bergström.

Mer läsning

Annons