Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnans önskan: Fosshaug vid rodret

Han nobbar Ryssland och stannar i Grönvitt.
Nu vill VSK:s stjärna Johan Esplund se Pelle Fosshaug som tränare i klubben.
– Man får nästan rysningar nu när man tänker på det, säger Esplund.

Annons

VSK-stjärnan tror att hela föreningen skulle få ett lyft.

– Det är väl någonting som skulle höja mig själv och hela föreningen om han bestämmer sig för att hoppa på det här. Han har mycket kunskap och varit med om mycket. Han är en av de största spelarna som har spelat bandy, säger han och skickar en hälsning till Fosshaug:

– Jag tror att han hoppar på någonting riktigt roligt i så fall.

Vad har du för relation till Fosshaug?

– Det har ju varit en idol när man själv var liten. Jag hade ju förmånen att spela med honom ett år i landslaget. Jag vet vad han har för kapacitet och han har mycket att lära ut. Framför allt så skulle man höja sig ett snäpp av att bara få visa upp hur bra man kan vara för honom.

Att stjärnspelarens åsikt har betydelse bekräftar VSK:s klubbchef Michael Campese.

– Nej, men det är klart att det betyder någonting. Nu lyssnar vi på alla spelare, men det är klart att det har en betydelse med de lite äldre och mer rutinerade. Så får vi se om vi kan landa det, säger Campese och berättar att VSK och Fosshaug träffades så sent som i går:

– Vi har suttit, jag och Pelle, om vad vi vill och vad han vill. Det är väl ett bra förstasteg.

Campese poängterar vikten av att VSK behöver hitta en lösning som är rätt långsiktigt.

– Har vi fått möjligheten att vara i toppen så ska vi bygga för att vara kvar där utan att göra bort oss. På ett snyggt och genomtänkt sätt ska vi vara kvar där över tid, säger Campese och fortsätter:

– Det är lätt att sväva iväg med en massa namn. Vi vill gärna se över alternativen. Inom en och en halv vecka hoppas vi kunna ha rätt mycket på plats.

Vad betyder det för dig att Esplund nämner att du har del i att han stannar?

– Kan han se mitt jobb i det blir ju jag glad. Jag har slitit rätt hårt för att få hit Johan och att både han och tjejen ska trivas. Men sen ska man aldrig glömma att det oftast är jag som pratar utåt, men det finns rätt många som sliter i bakgrunden.

Mer läsning

Annons