Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnans reaktion: ”Behöver mer bollar”

VSK rubbade inte Hammarby i match 3:5. Då var Johan Esplund kritisk.
- Vi var inte bra, hade vi varit det hade vi vunnit, säger anfallaren.

Annons

VSK Bandy hade fem raka segrar – och var 45 minuter från final när de ledde med 2-1.

Då vände Hammarby.

Nu lever semifinalserien.

- Jag är väldigt besviken, vi är inte riktigt där och hade behövt vara två nivåer bättre för att vinna, säger Esplund efter 3-5-förlusten på Zinkensdamm.

- Hade vi spelat likadant som de andra matcherna så hade vi vunnit. Vi är inte där och måste våga mer och skapa mer tid åt oss själva.

Samtidigt var Hammarby vassare än tidigare.

- De vinner närkamperna och det räcker inte i de här matcherna. Det blir ju svårare när vi spelar på felvända spelare och de får tryck på oss. Vi måste upp en nivå till och få mer fart på bollen och skridskorna.

Ändå ledde ni i halvtid?

- Precis. Och vi hade lägen att kvittera, så vi är nära även om det inte är bra. Hade vi varit det hade vi vunnit och det känns tråkigt nu när vi åker hem härifrån.

Esplund själv har inte varit lika dominant i semifinal 2 och 3.

Han var kritisk efter den första hemmamatchen.

Men tyckte det var bättre på onsdagen.

- Jag kände mig piggare i dag men jag behöver lite mer bollar där fram och få bollen i bättre lägen. Och så blir det om vi vågar tro mer på det. Det kommer att vara bättre på lördag.

Hur ser du på fortsättningen?

- Det häftigaste är att avgöra på hemmaplan. Det är det bästa för klubben och coolare på något sätt. Det hade varit skönt att avgöra i dag men nu spelar vi igen på lördag och då jädrar ska vi till final.

- Vi har gjort fem fantastiska matcher och någon gång kommer en dipp. Det kanske var bra att vi fick det här på näsan så vi fick se att det här spelet inte räcker. Nu ska vi upp igen. Vi leder fortfarande med 2-1 i matcher och har fördel av hemmaplan, det är de som har pressen på sig.

Mer läsning

Annons