Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillberga Bandy skjuter på Winter classic

Tillberga ändrar datum på Winter classic. Nytt försök görs 8 februari hemma mot Gustavsberg.

Annons

Tanken var att försöka upprepa fjolårets succé mot Örebro på Hubbovallen 18 januari. Då spel på naturis i minusgrader och solsken inför nära 1 000 åskådare. Men det var då. Den här vintern är för varm och ÖSK-matchen spelas i stället i ABB Arena samma datum.

Däremot gör TB ett nytt försök på Hubbovallen den 8 februari mot Gustavsberg. Skulle det inte gå att spela på naturisen kommer matchen att spelas på Hakonplan i stället.

– Trist? Nej varför det? Det blir en happening det också om det blir på Hakon och så har vi två före detta Tillbergaspelare i Gustavsberg (Peter Winbäck och Jonas Lindqvist), så det blir en bra grej det också, säger TB-tränaren Thomas Engström.

I eftermiddag ställs TB borta mot Rättvik. Lagen möttes i Västerås för två veckor sedan och då vann serieledaren med tolv bollar. Just det faktum att TB varit så överlägset i norra allsvenskan är en drivkraft att fortsätta ösa på även mot lag som är sämre i tabellen.

– Med tanke på ett eventuellt kval måste vi vara noggranna och göra allting så bra vi kan hela tiden. Börjar vi tulla på saker kan vi bli straffade och vi har sagt att vi inte ska bli det, säger Engström.

Mer läsning

Annons