Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillberga bjöd på målkalas mot elitserielaget

Sista matchen för säsongen i kvalet till elitserien. Då bjöd Tillberga på målkalas mot IK Sirius som i förra omgången säkrade sitt kontrakt för elitseriespel nästa säsong.
     – Det vi har byggt upp räcker till, säger tränaren.

Annons

Snacket innan handlade om att man skulle avsluta säsongen på ett snyggt sätt, även om chansen till elitserien försvann i förra omgången.

     Det gjorde man med marginal när man körde över Sirius med på bortaplan under söndagen. I 20:e minuten kom första målet när Niklas Engström hittade Sebastian Brandt som kunde sätta in bollen och visa viljan som Tillberga hade för dagen.

     Sirius skulle inte ge sig så lätt, kvarten senare hade de kommit upp sig och ledde med 2-1.

     Tillberga samlade krafter på nytt. Efter ett hattrick från Mattias Rydberg-Skarps samt mål av Linus Baklund, Emil Kaup och Robin Andersson kunde Tillberga vända och vinna med hela 7-3(!).

Tränaren Anders Östling var efteråt nöjd med matchen och hela säsongen. Han lät dock aningen besviken över den missade chansen till elitserien.

     – Vi är nöjda, vi vann serien och tog oss till kval. Nu vet vi att det vi har byggt upp räcker till, våra unga spelare har utvecklats precis som vi hoppats på, säger han.

Den kommande veckan kör laget sista träningen innan uppehållet. Känslan inför kommande säsonger är god hos Östling.

     – Truppen är ung och vi gör det väldigt bra, på sikt är det viktigt, säger den före detta landslagsspelaren.

Mer läsning

Annons