Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tillberga starkast i seriefinalen

Inget skönspel på Zinkensdamm när TB tog åttonde raka.

Annons
Kim Barklund.

En hel busslast med Tillbergasupportrar hade tagit sig till Stockholm och Zinkensdamm för att se seriefinalen mellan Tellus och Tillberga i allsvenskan norra. Och publiken fick se en match som snarare handlade om kamp än skönspel.

-Det var inte en av de vackraste matcher vi spelat nej utan det var kamp hela matchen. Både vi och Tellus ville väldigt mycket och då blir det sådana matcher, säger TB-tränaren Thomas Engström.

Tillberga var det klart bättre laget i den första halvleken och gick ifrån till en 4-1-ledning före halvtidsvilan.

-Vi höll defensiven jättebra och dessutom hade vi en period mellan 20:e och 30:e minuten där vi spelade otroligt bra bandy och gick ifrån till 4-0. Sedan får de 4-1 på ett långt utkast, säger Engström.

I den andra halvleken satsade Tellus allt framåt och kom också lite närmare, men Tillberga höll dem hela tiden på så pass långt avstånd att det inte fanns någon anledning till oro. När matchen var över kunde Tillberga räkna in två nya poäng och gjorde ett litet ryck i tabelltoppen efter 7-4.

-Alla matcher är viktiga att vinna men de här matcherna, mot lagen som ligger högt gör ju att vi har chans att dra ifrån lite. Varje poäng är viktig nu och för varje match vi genomför och ser att vårt spel fungerar desto bättre rustade kommer vi till kvalet sedan, säger Thomas Engström.

Mer läsning

Annons