Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tränarduon är komplett

Han tar rollen som assisterande tränare i VSK Bandy.

Annons

Det blev som VLT skrev på måndagen. Oskar Robertson blir den som kommer att träna VSK Bandy tillsammans med Michael Carlsson kommande säsong.

-Sedan vi avslutade säsongen har jag känt att jag ville göra något annat. Sedan har jag fått lite förfrågningar, varav den från VSK kom för en månad sedan. Så jag har funderat mycket och pratat mycket med Micke (Carlsson) och nu känns det jättebra, säger Oskar Robertson.

Kommer du att sakna att spela?-Just nu känns det i alla fall inte så. Om jag hade haft den känslan tror jag inte att jag hade kunnat känna att det här är så klockrent som jag känner nu. Jag ska stå på ett annat ställe i omklädningsrummet nu än tidigare, annars är det som förut att jag ska försöka göra ett så bra jobb jag kan, säger han.

Robertson kommer främst att ansvara för de defensiva bitarna, fasta situationer och vara ett bollplank för Carlsson.

-Det känns väldigt bra att få in Oskar. Han har ju spelat i försvaret och har den synvinkeln som jag kanske saknar. Jag vill ju så klart ha ett så stabilt och samspelt försvar som möjligt och nu kan han ganska enkelt gå ner där och korrigera i det, säger Michael Carlsson.

Duon med Michael Carlsson och Oskar Robertson är ganska oprövad rent tränarmässigt, något som inte oroar klubben.

-Micke har varit i klubben hela sitt liv, Oskar i tio år och sedan har vi Ted Andersson och Per Fosshaug också. Det de fyra inte vet om bandy är inte värt att veta. Visst hade vi kunnat välja en mer rutinerad assisterande men vi var inte ens i kontakt med några sådana gamla rävar. Vi gör en satsning och det här känns fräscht. Det är lätt att hamna i något man tycker känns mer säkert och det behöver inte vara bra. VSK:s säsong är inte något som en eller två personer ska sköta, det finns väldigt mycket folk och kunnande runt det här laget, säger klubbchefen Michael Campese.

Mer läsning

Annons