Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vi är långt ifrån hundra procent”

Sista rycket före uppehållet. Då dras både VSK och Sirius med mycket skador.
– Vi måste försöka ge hundra procent ändå, säger Stefan ”Lillis” Jonsson.

Annons
Tempo. Fartfyllt anfallsspel från Ted Bergström och de övriga anfallarna är vad ”Lillis” vill se i dag.

21 av grundseriens 26 omgångar har spelats och många av dem har legat tätt de senaste veckorna.

Det har satt sina spår i nästan alla elitserietrupperna, men kanske i synnerhet hos dagens motståndare Sirius som bland annat har första-, andra- och tredjehandsvalen på liberopositionen borta på grund av skador.

Även i VSK är det många som dras med olika krämpor och mot Sirius saknas Pekka Rintala och Patrik Sjöström sedan tidigare, men även Johan Esplund tvingas stå över.

– Vi har testat lite och han har ont. Det känns inte värt att chansa med honom. Vi har andra spelare som har sett pigga ut senaste tiden, säger tränaren Stefan ”Lillis” Jonsson.

Mot tabelljumbon Sirius förväntar han sig ungefär samma matchbild som mot Kalix senast.

– Jag skulle tro det. Det blir nog ett lågt försvar från deras håll och då måste vi se till att ha fart i anfallsspelet. De har som sagt otroligt mycket skador nu och kanske tar de in Andreas Eskhult nu, men oavsett tror jag inte att de kommer att spela på något annat sätt.

Efter dagens match väntar ett VM-uppehåll för alla utom Andreas Bergwall, även han halvskadad, som åker iväg till Irkutsk. Ett välkommet avbrott enligt Jonsson.

– Det ska bli jävligt skönt och den här sista matchen ska väl egentligen bara spelas av. Vi är långt ifrån 100 procent energimässigt nu men vi måste försöka ge hundra procent av det vi har kvar i alla fall, annars torskar vi. Vi har pratat om att vi är trötta men vi tror och hoppas att Sirius är ännu tröttare.

Hur tänker du kring träning respektive vila under uppehållet?

– Vi tar helledigt på måndag, frivillig träning på tisdag och sedan kommer vi att köra ganska hårt för att se till att formtoppa oss innan de sista omgångarna.

Gör ni något annorlunda?

– Mycket skridskoåkning och fasta situationer för att finslipa detaljer. Sedan kommer vi att köra extra mycket styrka.

Följ matchen på vlt.se/sport i eftermiddag.

Mer läsning

Annons