Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vi var trötta i dag”

Tillbaka i backlinjen - då blev det förlust för Aksel Ekbloms VSK mot Edsbyn.

Annons

VSK:s förlusttrend mot de bra lagen fortsätter. På måndagen blev det förlust mot Edsbyn hemma (5-6) efter att det ännu en gång hackat rejält i det defensiva spelet. Aksel Ekblom var tillbaka som högerback, och hade tillsammans med de andra stora problem med Edsbyns snabba skridskoåkning.

-Egentligen hade vi en bra känsla och vi pratade i halvtid om att det kändes rätt okej. Men så fort vi kände att vi var på gång i matchen fick de in något billigt skräpmål och då blev det tyngre och tyngre. Jag får ta på mig ett av deras mål men vi var flera som gjorde misstag och Edsbyn är ett bra lag så det straffade sig, säger Ekblom.

Energin fanns inte riktigt där som den ska göra i defensiven och många ingripanden från försvaret såg rent nonchalanta ut.

-Jag trodde att jag skulle vara jättepigg i dag eftersom jag inte har spelat. Men jag blev väldigt trött väldigt fort och när jag pratade med de andra sa de samma sak. Men jag tror inte att det berodde på att vi spelat mycket matcher, för det har Edsbyn också gjort. Men isen var dålig och… jag vet inte. Det hade betytt mycket att vinna i dag men nu gör vi inte det.

Edsbyn är en ganska trolig kvartsfinalmotståndare om man tittar i tabellen. Hur ser du på att ni förlorar mot dem igen.

-Visst, det är ett bra lag men det är snarare så att vi förlorar mot dem än att de vinner mot oss. De följer sin plan medan vi fortfarande känns som att vi letar efter hur vi ska göra. Vi kan utvecklas mycket mer än de kan och dessutom har vi en bredare trupp. Tyvärr blir vi lite för lättlästa i vårt spel och våra lägen blir svårare att komma till än de skulle behöva och när det dessutom hackar i försvaret som i dag blir det väldigt svårt, säger Aksel Ekblom.

Mer läsning

Annons