Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK mot Dynamo Moskva i World cup

Genrep för VSK Bandy i helgen. Mot tuffast tänkbara motstånd.
– Det ska bli ruskigt kul att möta de allra bästa, säger VSK-tränaren Andreas Westman inför World cup i Sandviken.

Annons

Grönvitt har hamnat i en mycket svår grupp. Ryska storlagen Dynamo Moskva, som vann Europacupfinalen mot just VSK i fjol, och Kuzbass. Dessutom Broberg och allsvenska Ljusdal.

– Än så länge är Dynamo och Kuzbass de bästa lagen i Ryssland. Men det ska bli jäkligt kul, vi vill möta de allra bästa.

Matcherna spelas 2x30 minuter och det är tätt mellan given. En match för Grönvitt i dag, två i morgon och så gruppavslutning och eventuellt inledning av slutspelet på lördag.

– Det är en konst att spela World cup. Hur tar man sig mellan matcherna och hur hushåller man med kraften på bästa sätt? Det är väl därför det heter turneringslirare, säger han.

Anders Bruun kommer inte att spela i helgen. Vänsterbacken krockade med Oskar Robertson på träning och har dragit på sig en axelskada. Oklart hur illa det är. Bruun ska undersökas mer noggrant när svullnaden gått ner.

Magnus Joneby kommer att ersätta på backplats.

Fortfarande är det frågetecken för nyförvärvet Janne Rintala från Kalix. Som VLT rapporterat tidigare är ytterhalvens övergång inte löst än. Eventuellt kommer ett besked från Bandyförbundets skiljenämnd, som ska avgöra ärendet, under torsdagen.

Annons