Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK:s mäktiga skräll

Här är styrkedemonstrationen ingen trodde på. VSK Bandy krossade Hammarby på Zinkensdamm.
- Det var lite chockartat faktiskt, säger tvåmålsskytten Ted Bergström.

Annons

Det glöder om VSK Bandy. Grönvitt var nära att ryka i kvartsfinalen mot Vänersborg - nu leder laget semifinalmötet mot Hammarby med 1-0 i matcher.

Mesta Mästarna svarade för en styrkedemonstration på Zinkensdamm och vann med 6-3.

- Det här är riktigt roligt. Kul att få göra den här matchen för fansen som är här och kollar, säger backen Aksel Ekblom.

VSK klev ut och dominerade från start. Tränarstaben valde att starta med tre anfallare inklusive Johan Esplund.

Då kunde inte Hammarby svara. Efter första halvlek ledde VSK med 4-0.

- Ja, vad hände egentligen? Kanonstart. Sen höll vi i det bra. Vi värderade bra, gick inte bort oss och gjorde det bra helt enkelt, säger Ted Bergström.

En riktig knall sett till förhandssnacket?

- Det var det verkligen. Lite chockartat faktiskt. Vi följde matchplanen till 110 procent och gjorde det riktigt bra. Det är den här nivån vi vill vara på hela tiden.

VSK Bandy har det många anser är "Sveriges bästa spelare" för tillfället.

Johan Esplund visade varför i första semifinalmötet. Anfallaren låg bakom fem av sex mål - och hade assist på fyra av dem.

- Det är de här matcherna som är roliga att spela, det är då jag vill vara bra och det är kul att vara med och bidra. Men det är inte bara jag, det är många som är riktigt bra, säger #91.

Hur ser du på att ni knäcker Hammarby på Zinken?

- Det är jättekul. Det har gått lite knackigt hela säsongen egentligen, men nu har det lossnat för oss. Vi sätter dit lägena och skapar ju mycket utöver målen.

Mål:

Hammarby-VSK 3-6 (0-4) 3) 0-1 Jonas Nilsson (Bergström), 22) 0-2 Ted Bergström (Esplund), 32) Tobias Holmberg (Esplund), 41) 0-4 Tobias Holmberg (Esplund), 69) 0-5 Jonas Nilsson (Esplund), 76) 0-6 Ted Bergström (Holmberg), 82) Patrik Nilsson, 88) 2-6 Ulf Einarsson.

Publik: 3 826.

Mer läsning

Annons