Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VSK-tränarens första träning

"Vi ska utstråla glädje i allt vi gör"

Annons
Fredrik Rydberg och Michael Carlsson.

Han presenterades för drygt en vecka sedan som VSK Bandysnye huvudtränare. På onsdagen genomförde Michael Carlsson sin första träning när laget drog i gång säsongen 2014/15 med racketsporter på Bellevue.

- Det blir lite mjukstart för oss. Det känns skönt att få komma i gång nu och träffa grabbarna. Vi kommer inte ha så många gemensamma träningar nu under barmarksperioden, bara två i veckan. Så det är bra att få samla alla de som är hemma nu och sätta i gång, säger Carlsson.

Vad har du fått för reaktioner efter att du presenterades?

- De jag har hört har faktiskt enbart varit positiva. De tror på mig och är glada för min skull och det ger mig ännu mer energi att köra nu. De som tycker annorlunda har i alla fall inte sagt det till mig.

Vad tyckte du om det VSK du såg den gångna säsongen?

- De visade inte upp det uppträdandet man ville se från dem förrän på slutet. Jag vill att vi ska spela så under en mycket längre period och hitta ett spel att bygga på. Se på Sandviken till exempel, de har ju spelat likadant hur länge som helst och var det lag som var jämnast unmder säsongen. Så det bästa laget vann i finalen, helt klart.

Michael Carlsson gjorde klart redan på presskonferensen förra veckan att han vill se ett mer offensivt VSK med rättvända spelare och större delaktighet i anfallsspelet.

- Jag vill att vi ska gilla spelet, tävla i varje moment och utstråla glädje i allt vi gör. Jag vill att vi spelar så offensivt som möjligt, samtidigt som vi så klart har en bra defensiv. Vi kommer att börja jobba mycket med rörelsemönster och sådant som jag vill sätta min prägel på och det gör vi nu genom att vi kommer att spela mycket innebandy. Jag vill sätta upp ramarna för hur vi ska spela men att spelarna ska vara fria och kreativa där inuti.

Var vill du placera Magnus Joneby?

- På mittfältet. Det är där han vill vara och det är där han är bäst. Sedan kommer han att få gå ner i försvaret vid utvisningar och sådant.

Vad betyder det att Anders Bruun är tillbaka?

- Det är något som jag är väldigt glad över. Han sprider ett lugn i gruppen samtidigt som han bidrar med mycket energi. han är dessutom väldigt noggrann med sin träning och är ett föredöme för de yngre spelarna så det känns viktigt.

På en vecka som VSK-tränare har Michael Carlsson hunnit med en hel del i sitt planeringsarbete inför den kommande säsongen.

- Jag har satt i gång lite och börjat planera träningar och upplägg. I mitt huvud är jag redan i januari, februari, mars. Jag vill vara så bra förberedd som möjligt och ha koll på exakt vad vi ska göra. Självklart pratar jag igenom upplägget med Pelle (Fosshaug) och Ted (Andersson) och stämmer av med dem men jag vill sätta min egen prägel på det här laget, säger Michael Carlsson.

Se Rune Jensens bilder från första träningen i bildspelet ovan.

Magnus Joneby.
Per Fosshaug (teknisk rådgivare) och Ted Bergström.
Andreas Bergwall.
Jesper Hjelm (ny junior) och Mikael Olsson.
Oscar Gröhn och Janne Rintala.
Oscar Gröhn och Janne Rintala.
Oscar Gröhn och Janne Rintala.
Tobias Holmberg och Anders Bruun.

Mer läsning

Annons