Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bandyliga i ABB Arena

Bandyklubbarna i Västmanland samt Värmbol/Katrineholm vill öka intresset för bandysporten bland barn och ungdomar. Knatteligan är en start på projektet.
– Det är nästan 70 anmälda och många spelar match för första gången, säger projektledaren Joakim Eriksson.

Farten är hög och speltempot intensivt. Man kan inte tro att många av de anmälda, som är födda 04–05, spelar bandymatch för första gången.

– Vi räknar inga resultat i dag utan fokuserar på att de ska få prova på att spela riktig match, säger Eriksson.

Han förklarar att satsningen är för att locka fler spelare till bandyn, något som alla inblandade klubbar har intresse av. Att deltagarna får känna på matchmomentet kan stärka suget att fortsätta efter bandyskolan.

Idén om Knatteligan uppkom förra säsongen och klubbarna sökte då bidrag hos Bandyförbundet. Bidraget beviljades, men satsningen kunde inte genomföras av olika anledningar. Man sökte samma pengar i år och nu kunde projektet äntligen fullföljas. Tack vare bidraget är allt gratis för deltagarna – mat, utrustning och reseersättning.

Riktiga domare finns också på plats.

– Det är jättekul att vi får chansen att göra detta, säger Eriksson.

Dagen började med att alla medverkande tog en gruppbild, sedan var det dags för gemensam uppvärmning.

– Barnen liknade ett stort ringlande lämmeltåg, konstaterar Eriksson med ett leende.

Vid lunchtid åt spelarna tillsammans på Rocklunda Bistron och när alla lag spelat fyra matcher var återstod en timmes friåkning för de som ville. Att många förmodligen lämnade isen med blåmärken efter att ha ramlat och kolliderat gjorde inget, för antalet leenden vägde upp.

Ute på isen åker sjuårige Elton Lundgren runt och verkar väldigt nöjd.

– Det är roligt att få spela match. Jag kommer nog fortsätta spela bandy efter

bandyskolan, säger han.