Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bandyspelare charmade danspubliken

Skinnjacka och twist fällde avgörandet. Bandyspelaren Ted Andersson vann danstävlingen Just dance på Aros congress center.

Stämningen stiger för varje nummer. Linda Hemrell, kvällens konferencier, uppmanar middagsgästerna att ställa sig på borden och mot slutet är det fler som står än sitter.

Det är danstävling och välgörenhetsgala på Aros congress center. Nio Västeråsprofiler visar vad de går för på dansgolvet och alla intäkter går till Västerås stadsmission.

Pardans står på programmet och deltagarna har övat i en vecka tillsammans med varsin erfaren danspartner. Först ut är sångerskan Petra Jablonski som gör ett nummer inspirerat av Fantomen på operan.

Domarna, från tv-programmet Let´s dance, berömmer Petra Jablonski för hennes uttryck och hennes följsamhet. Men det ska bli killarnas kväll.

Efter rösträkningen och domarnas överläggning får Roger Haddad, Jonny Rödlund och Ted Andersson dansa ytterligare en gång för att en segrare ska kunna koras.

Politikern Roger Haddad, med sitt publikfriande och lekfulla Bollywood-nummer, räcker inte hela vägen den här gången. Men han har finast kläder, bland annat en guldfärgad väst.

Segrar gör inte heller fotbollsspelaren Jonny Rödlund. Iklädd lackbyxor bjuder han på virvlande discodans med akrobatiska inslag. Domarna framhåller att han ”kanske inte håller takten hela tiden, men att det är mycket energi”.

Kvällens vinnare blir alltså Ted Andersson, bandyspelare och brandman, eftersom publiken skriker högst under hans och partnern Paulina Stenbäcks uppträdande.

Han snurrar sin skinnjacka till toner från musikalen Grease och bjuder på klassiska danssteg. Efteråt konstaterar han ödmjukt att segern var knapp.