Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bandyspelare kan också lära sig dansa

Kan man lära en bandyspelare, en politiker och en frisörska att dansa på bara ett par veckor? På fredag får vi svaret i Just Dance på Aros Congress Center.

Dansverkstans Just Dance börjar närma sig. På fredag ska de lokala profilerna Petra Jablonski (operasångerska), Jonny Rödlund (fotbollstränare), Alejandro ”Ale” Samoya (dj), Roger Haddad (politiker), Madeleine Ahlqvist (näringslivsutvecklare Etablering Västerås), Marianne Olsson (driver damklädesaffär), Tiina Magnusson (driver skönhetssalong) och Ted Andersson vicka på höfterna, sträcka på ryggen och hålla takten, samtidigt som de ler mot livepubliken på Aros Congress Center, som blir de som får sätta betyg på deltagarna.

Bandyspelaren Ted Andersson ska göra ett Grease-nummer tillsammans med danspartnern Paulina Stenbäck.

De har hunnit tränat tre långa pass men verkar inte nervösa inför fredagskvällen.

–Jag är inte alls nervös, det är mer ett obehag som spridit sig i kroppen, skrattar Ted Andersson.

Dansaren Paulina Stenbäck är nöjd med Ted Anderssons framsteg och tror att det kommer gå bra, men bandyspelaren själv är inte lika säker.

–Vi är inte riktigt överens om hur det går. Jag tycker att jag är oduglig men hon hävdar annat – men det finns ju en spegel i lokalen så jag ser att det är jag som har rätt. Men nån måste vara den som får folk att skratta så i det här sammanhanget får jag vara den som står för det.

Ted Andersson har inga tidigare erfarenheter, inte ens på mellanstadiediskot dansade han.

–Jag tycker att han är jätteduktig, han kommer ihåg rörelserna, frågar väldigt mycket och är väldigt engagerad, säger Paulina Stenbäck.

Vad är svårast med att lära sig dansa?

–Allt! Man ska komma ihåg alla rörelser och steg, man ska vara smidig och samtidigt vara avslappnad, säger Ted Andersson.

Vad är det värsta som kan hända på fredag när ni uppträder?

–Att jag tappar Paulina.

Vem är er värsta konkurrent?

–Just nu känns det som jag är min störste konkurrent. Jag har fullt upp med att försöka lära mig det här så jag vet faktiskt inte hur det går för de andra. Jag är med i det här för att överskottet går till välgörenhet (Västerås Stadsmission), säger Ted.

–Jag har tjuvkikat lite på de andra och alla är duktiga och taggade, Petra Jablonski verkar väldigt duktig, avslutar Paulina Stenbäck.