Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bankfacklig fråga vållade stor utryckning

Läsare hörde vid lunchtid av sig till VLT: En stor polisinsats pågick på Vasagatan i Västerås vid Handelsbanken.

Man hade strax dessförinnan hittat ett föremål som på pricken liknade ett bankfack utanför Handelsbanken. Polisen befarade inledningsvis att ett grovt brott inträffat och drog igång en omfattande insats.

Det visade sig dock att Handelsbanken inte utsatts för något som helst brott. Ingenting saknades inne på banken och allt var frid och fröjd med såväl personal som kunder och kundernas pengar.

Efter en kort stunds undersökning visade det sig att Swedbank lite längre ner på Vasagatan just höll på att göra sig av med sina bankfack och bankfackslådor. Man hade lagt dem i sin entré så kunderna skulle kunna ta dem med sig hem och använda för säker förvaring – låsbara plåtlådor kan ju användas för säker förvaring.

Av allt att döma hade någon kommit på andra tankar och av någon anledning lämnat ett bankfack alldeles utanför entrén till konkurrenten Handelsbanken.

Vilket i sin tur vållade missförståndet och larmet.

Slutsumman av det hela var att alla polispatruller kunde återgå till annat. Inget brott hade skett. Varför bankfacket lämnats utanför Handelsbanken är inte känt.