Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bär ris för slavbarnens skull

Med ett stort risknippe på ryggen vandrade Bernt Josefsson in i Västerås på tisdag eftermiddag.

Bernt som vandrar runt Mälaren och Hjälmaren för Läkarmissionen till förmån för Etiopiens slavbarn gick under tisdagen från Köping till Västerås. Klockan 14.30 gick han förbi Ica Sjöhagen.

-Vi bildar opinion genom att vandra. Barnen i Etiopien lever under slavliknande förhållanden, och utnyttjas av hänsynslösa arbetsgivare. Vi erbjuder dem plats på ett så kallat Freedom House där de får utbildning och vård för de fysiska och psykiska skador de lider av, sade Bernt Josefsson.

Bernt Josefsson som är 78 år och pensionerad lärare och Nils-Erik Bergman från Läkarmissionen går vandringen som en stafett.

-Jag började förra fredagen i Vällingby och vi turas om. När jag gått några timmar tar Nils-Erik över och jag får vila i vår följebil och så håller vi på. Igår gick jag väldigt länge innan vi stannade på ett vandrarhem utanför Köping där vi sov över.

Senare på kvällen höll Läkarmissionen en insamling för slavbarnen i Korskyrkan i Västerås.

-Varje kväll har vi samlingar på olika ställen. Vi brukar få in ungefär 3 000 kronor varje gång.

Satsningen avslutas med en festival i Filadelfiakyrkan i Stockholm 1 maj.