Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barkarö saknar en mataffär

Vi bor ungefär 2 000 personer i Barkarö och vår närmaste matbutik är Ica Sjöhagen. Det tar cirka 10 minuter att åka bil dit. Runt Barkarö ligger också Enhagen-Ekbacken med ytterligare 1 000 invånare. Så vi bor 3 000 personer med närmaste matbutik med ett avstånd på 9 km. Så nästan en mil för att handla lite mat! De som bor på Tidö-Lindö bor ännu längre bort från närmaste butik.

Om det skulle byggas en matbutik i Barkarö så skulle koldioxidutsläppet minska, då man skulle kunna gå och cykla för att handla mat, istället för att ta bilen. Det skulle påverka miljön positivt. På Bygatorna i Barkarö bor det många äldre som kanske har svårt att ta bilen för att handla mat. Några av dem har också dålig syn så när de kör bil utsätter de sig själva och andra trafikanter för fara längs vägen.

Under Power Meet som numera heter Summer Meet kan vi knappt ta oss från Barkarö för att trafiken vid campingen är så stor. Då måste vi åka bakvägen ut från Barkarö för att komma till en matbutik.

Det finns gott om plats för att bygga en matbutik i Barkarö. Man kan till exempel bygga den i korsningen där man svänger in till Barkarö och Enhagen. Där finns det redan en rätt så stor yta att bygga på. Det är också nära för alla. Man behöver inte ha mer än 30 parkeringsplatser för många kommer att gå och cykla.

AG

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare