Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barlay kvalar mot Egypten

Syrianska IF har fått en landslagsman. Mittfältaren Samuel Barlay är uttagen i Sierra Leones kvaltrupp till afrikanska mästerskapen.
– Stort för oss, säger Zeki Turan i Syrianskas sportkommitté.

Sierra Leone möter Egypten i Kairo 3 september. Matchen är starten i kvalet till afrikanska mästerskapen 2012.

Som det ser ut kommer Barlays landslagsplats inte att krocka med någon av Syrianskas matcher i norrettan. Det har varit oklart vilket datum kvalmatchen egentligen ska spelas, men enligt Turan, är det senaste budet att den avgörs 3 september. Därmed kan Barlay åka till Sverige dagen efter, och han hinner till nästa tunga match som är derbyt mot VSK Fotboll söndagen den 5:e.

– Det är det vi hört och vi utgår från att datumet för matchen är klart. Det viktiga är att han kommer hem i tid, säger Turan.

Barlay har spelat samtliga matcher i norrettan förutom två då han varit avstängd, och mittfältaren har varit en av lagets bästa spelare så här långt.

Hur ser du på uttagningen?

– Det är väldigt stort. Både för klubben och så förstås för Samuel själv. Men så har han varit väldigt bra hela säsongen, säger Zeki Turan.

Barlay har spelat 22 A- och U-landskamper för Sierra Leone och är noterad för tio mål. Men 23-åringen har inte spelat i A-landslaget på ett par år.

Förutom Barlay finns en till spelare med svensk anknytning i truppen. Det är AIK:s nya anfallsess Mohamed Bangura.

I Sierra Leones kvalgrupp spelar förutom Egypten även Niger och VM-värden Sydafrika.