Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barlay kvalar mot Egypten

Syrianska IF har fått en landslagsman. Mittfältaren Samuel Barlay är uttagen i Sierra Leones kvaltrupp till afrikanska mästerskapen.
– Stort för oss, säger Zeki Turan i Syrianskas sportkommitté.

Annons

Sierra Leone möter Egypten i Kairo 3 september. Matchen är starten i kvalet till afrikanska mästerskapen 2012.

Som det ser ut kommer Barlays landslagsplats inte att krocka med någon av Syrianskas matcher i norrettan. Det har varit oklart vilket datum kvalmatchen egentligen ska spelas, men enligt Turan, är det senaste budet att den avgörs 3 september. Därmed kan Barlay åka till Sverige dagen efter, och han hinner till nästa tunga match som är derbyt mot VSK Fotboll söndagen den 5:e.

– Det är det vi hört och vi utgår från att datumet för matchen är klart. Det viktiga är att han kommer hem i tid, säger Turan.

Barlay har spelat samtliga matcher i norrettan förutom två då han varit avstängd, och mittfältaren har varit en av lagets bästa spelare så här långt.

Hur ser du på uttagningen?

– Det är väldigt stort. Både för klubben och så förstås för Samuel själv. Men så har han varit väldigt bra hela säsongen, säger Zeki Turan.

Barlay har spelat 22 A- och U-landskamper för Sierra Leone och är noterad för tio mål. Men 23-åringen har inte spelat i A-landslaget på ett par år.

Förutom Barlay finns en till spelare med svensk anknytning i truppen. Det är AIK:s nya anfallsess Mohamed Bangura.

I Sierra Leones kvalgrupp spelar förutom Egypten även Niger och VM-värden Sydafrika.