Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bärlin har hittat glädjen på mitten

Stefan Bärlin imponerade i omstarten. Anledningen: Han har hittat glädjen. – Ja, nu börjar det kännas kul med fotbollen igen, säger han.

Annons

VSK Fotboll förlorade visserligen bortamatchen mot IK Sirius (1–2) i måndags när norrettan gjorde omstart, men laget hänger fortfarande med i toppen.

Och spelet fungerade.

– Prestationsmässigt på planen, med de förutsättningar som var, kunde vi inte begära mer av vårt unga lag. Alla kämpade och krigade in i det sista, säger den spelande assisterande tränaren Stefan Bärlin.

Noterbart är att Bärlin själv visade vägen genom att styra och ställa på mittfältet.

– Jag har spelat innermittfältare de senaste matcherna. Den positionen passar mig bra eftersom löpstilen på mitten sliter mindre fysiskt på mig, säger ”Bärra”.

Hur menar du?

– På mittfältet är löpningen mer ett malande och det passar mig bättre än de explosiva rycken på topp. Mina baksidor har ju inte hållit de senaste åren.

Nu har Bärlin fått en nytändning och förklaringen är enkel.

– Jag har fått vara frisk en längre period och nu börjar det kännas kul med fotbollen igen.

Efter att ha kammat noll mot Sirius söker Grönvitt revansch i dagens bortamatch mot Östersunds FK.

– Det är en match där vi har alla chanser att vinna. Vi vill vinna alla matcher.

Är det inte så att ni känner att ni inte bara vill, utan att ni även kan, vinna alla matcher?

– Jo, det finns inget lag i serien som vi inte kan slå. Efter en bra vårsäsong är självförtroendet fortfarande på topp. Det känns på grabbarna att det är ett bra go i gruppen, säger Bärra.

Vad vet ni om Östersund?

– Vi har hyfsad koll på hur de spelar, vi vann mot dem (2–1) före uppehållet. De har en väldigt stark central forward i Bobo Sollander som de gillar att slå långt på, de krigar och de är bra på fasta situationer ... så det gäller att vi inte tar billiga frisparkar.

Vilka spelare ser heta ut inför helgen?

– Jag tycker att hela truppen ser väldigt pigg ut. Känns som att alla har gjort ett gott jobb under sommaren.

Ser inte Bärlin extra het ut?

– Ha, ha ... nä, men som hela laget så känner jag mig i form. Så här bra har jag faktiskt inte känt mig på länge. Ja, på flera år, säger Stefan Bärlin.

VSK:s trupp ser ut att vara fullt kurant – undantaget Temesgen Berhane (fotskada) och Andreas Östling (hjärnskakning).