Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barn och gamla tvingas kasta sig undan

Bilar som vill undvika vägbulor på Plåtverksgatan kör i stället på gång- och cykelbanan.– De kör väldigt fort, i mellan 50 och 80 kilometer i timmen. Vi är rädda för att det snart händer en dödsolycka, säger Annelie Johansson.

Hon bor granne med gång- och cykelbanan och har sett hur nära ögat det har varit flera gånger.

– För några dagar sedan fick två pojkar kasta sig undan när en BMW kom svischande i full fart. Det är är hemskt, säger hon.

Även grannen Agneta Johansson har sett flera incidenter.

– Det handlar inte om ifall en olycka kommer att hända, utan om när, säger hon.

Grannpojken Anton Ufer, 15 år, berättar:

– Jag var nära att bli påkörd för någon månad sedan när jag var ute och gick.

För att hindra bilister från att köra på banan som ju är till för att fotgängare och cyklister ska känna sig trygga vill de att 3–4 betongsuggor sätts ut. Men gatukontoret har sagt nej.

Varför?

– Vi har en policy att inte sätta ut hinder på gång- och cykelbanor. Cyklister har skadats allvarligt, säger Sara Wändell, trafikplanerare vid gatukontoret.

Annelie Johansson:

– Vi börjar få panik. Det är ingen som lyssnar på oss. Men betongsuggor skulle ju kunna rädda liv.

De boende har även kontaktat polisen.

– Men innan de hinner komma är bilisterna långt borta. Och de kör så fort att vi inte hinner skriva upp registreringsnumren, säger Annelie Johansson.