Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barn och ungdomar måste få kosta – höj skatten!

Skolminister Jan Björklund (FP) såg nöjd ut när han meddelade: skolk ska skrivas in i betygen. Vad blir nästa steg? Dumstrut och skamvrå?

Skolkarna är, enligt Björklund: mer kriminellt belastade än sina kamrater, använder i högre utsträckning narkotika och alkohol och har oftare ofullständiga betyg. Varje tänkande vuxen människa inser att dessa ungdomar i så fall behöver stöd och vägledning, inte en skamstämpel.

Skolan måste anpassas efter den turbulenta tid våra barn växer upp i: mindre klasser, tillräckligt med lärare, specialpedagoger, fritidsledare, skolsköterskor, kuratorer, psykologer... En reform värd namnet vore att läxorna görs på skoltid.

Det måste också satsas mer på fritidsverksamhet: idrott, musik, scouting, fritidsgårdar och det ska inte hänga på familjens plånbok om barnen kan delta. Alla våra barn och ungdomar har rätt till det allra bästa. Det måste få kosta. Höj skatten!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel