Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barn släppte byggballonger

Inte ett traditionellt spadtag, men väl ett hundratal färgglada ballonger. Det var starten för byggprojektet som kommer att dominera city framöver.

Ett 30-tal barn, främst från olika förskolor, var vid 13-tiden på plats för att markera byggstarten för projektet ”Gå-city” som ska förändra stadsbilden i centrum. Nervositeten var påtaglig och några ballonger lyckades smita i väg under tiden de unga invigarna tillsammans med övriga åhörare lyssna till hur bygget skulle bli när det blivit klart. Till slut började dock kommunalrådet Andreas Porswald (MP) nedräkningen och ballongerna fick äntligen släppas i väg.

-Det var roligt, tyckte femåriga Hanna Skoog om uppdraget.

Byggetappen som inleddes på torsdagen omfattar Smedjegatan från Stora torget till Vasagatan och beräknas vara klar den 17 september. Efter valet, när valstugorna försvunnit, påbörjas nästa etapp Sigmatorget och Hantverkargatan.