Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Barnbarn" försökte luras – men äldre kvinna i Kungsör genomskådade bluffen

En äldre kvinna i Kungsör kunde under torsdagen avvärja ett bedrägeriförsök.

Försöket var en av de moderna klassikerna bland bedragarna: Att utge sig för att vara en äldre kvinnas eller mans barnbarn. Utan att ha minsta koppling eller släktskap till den man tänker lura på pengar.

Bedragaren utgår därvid från äldre människors hjälpsamhet, och utgår också från att vissa äldre med åren får svårt att minnas namn på och detaljer om varje barnbarn.

Bedragaren dukar upp en snyfthistoria som går ut på att "barnbarnet" fått tillfälliga ekonomiska problem, som kan lösas om "barnbarnet" får tillgång till offrets bankkort och kod, eller kontanta medel.

Så skedde också vid det nu aktuella tillfället: "Barnbarnet" ringde upp kvinnan i Kungsör under torsdagen, berättade att han fått problem med bilen och behövde pengar snabbt. Men trots fyra telefonsamtal från det falska barnbarnet lät den äldre kvinnan i Kungsör sig inte luras.

Kvinnan berättade i efterhand för anhöriga om bedrägeriförsöket och nu har en anmälan inkommit till polisen.

Läs också: "Barnbarn" försökte lura 90-åring

Läs också: Falskt barnbarn lurade mormor

Läs också: Falska barnbarn får fängelse