Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barnsex-härvan växer

Fyra personer är nu misstänkta för att vara inblandade i filmade grova våldtäkter av en flicka i Hallstahammar under augusti och september i år.

Sedan tidigare sitter en 34-åring häktad och till det har det funnits en 16-åring pojke misstänkt för delaktighet – båda från Hallstahammar.

Nu har skaran utökats med ytterligare två personer. Det handlar dels om ytterligare en 16-årig pojke från Hallstahammar,

– Han förnekar brott, det är allt jag kan säga nu, säger 16-åringens advokat Katerina Tomis Blissinger.

Även en man med koppling till Hallstahammar är misstänkt, men han befinner sig dock utomlands och rätts-väsendet har inte lyckats få tag i honom.

Samtliga fyra är misstänkta för delaktighet till grov våldtäkt mot barn och 34-åringen dessutom för köp av sexuella tjänster av barn.

Enligt kammaråklagare Helena Lundgren är det en flicka, under 15 år, som vid två tillfällen har blivit utsatt för våldtäkterna, men exakt hur det har gått till vill hon inte gå in på.

Hur uppdagades det hela?

– Personer, bland annat flickan, kontaktade polisen.

Den 16-åriga pojke som sedan tidigare är misstänkt nekar till anklagelserna och menar att han endast är ett offer. Han ska ha fått ersättning för att medverka vid inspelningstillfällena.

Enligt Helena Lundgren har samtliga inblandade gjort vissa medgivanden, men hur dessa ser ut vill hon inte kommentera närmare.

Finns det någon bevisning?

– Det vill jag inte kommentera i dagsläget, men vi inväntar svar från en teknisk undersökning.

Vad är straffet om man döms för grov våldtäkt mot barn?

– För en vuxen person: minst fyra års fängelse.

Åtalet skulle ha varit väckt i går men kommer att dröja ytterligare cirka en vecka.