Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bäst i länet på nutidsorientering

Erik Kruse i klass 9C på Risbroskolan i Fagersta och Karl Mattson, klass 8C på Gäddgårdsskolan 6–9 i Arboga är Västmanlands läns bästa elever i årets omgång av DN:s nutidsorientering.

 De båda kommer att få ta emot pris av drottning Silvia för sina fina resultat. Prisutdelningen sker på Nobeldagen den 10 december i Stockholm.

Årets bästa klass i länet är klass 9A på Kunskapsskolan i Västerås. Med ett snitt på 15,82 är Kunskapskolan även utsedd till bästa skola i länet.

– Det är väldigt roligt att våra elever har lyckats så bra. En del i detta är nog att vi har nyhetsbearbetning varje morgon, säger Gunnel Linder, rektor på Kunskapsskolan.

Nutidsorienteringen är en tävling i allmänbildning för årskurs 7-9. I år deltog 235 547 högstadieelever från 1 061 skolor runt om i landet i DN:s nutidsorientering. På 40 minuter svarade eleverna på 30 grundfrågor samt 5 utslagsfrågor.