Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bäst ta tåget från festen

Tågen går som de ska under lördagen - och det är bästa sättet att ta sig till och från Stockholm för både gäster, tjänstgörande och åskådare.

Fram till tiotiden på lördagsförmiddagen har tågtrafiken till och från Stockholm - däribland från Västerås - gått helt enligt tidtabell eller med få minuters förseningar.

- Vi kör tågen helt enligt ordinarie lördagstabell, säger Ann-Katrin Backlund vid SJ:s pressjour och fortsätter:

- Vi har satt in ett extra "Bröllopståg" från Göteborg till Stockholm. Tidigare i vår annonserade vi om särskilda "Bröllopståg" från flera andra orter i landet, men intresset för de tågen var så litet att vi drog in dem.

De som tar sig till Stockholm åker alltså i huvudsak med ordinarie tåg och tågsammansättning - ibland kan det leda till fulla tåg på mycket populära avgångar men för tågpendlare är det ingen nyhet.

Några tåg som normalt har reserverade platser körs utan platsreservation för att minska irritationen och trängseln som kan uppstå på redan fulla tåg när påstigande med platsbiljett kräver sina platser av sittande utan platsbiljett.

Trafikverket, Polisen och Stockholms stad har sedan tidigare gått ut med varningar som kan sammanfattas med "Tänk inte ens på att ta bilen till Stockholms innerstad!". Innerstaden kommer att vara helt avspärrad, de inre stadsdelarna har stora störningar.

Den som ändå tar bilen med sig kan ställa den vid de särskilda infartsparkeringarna och därifrån ta tunnelbanan in till centrala Stockholm. Både infartsparkeringarna och tunnelbanan är för dagen gratis.

Även Stockholms lokaltrafiks ordinarie busstrafik är avstängd i innerstaden och lider av stora störningar i de övriga inre stadsdelarna.