Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Båttoaletterna inte största problemet

Som före detta båtägare håller jag med om att toaletterna inte bör tömmas i insjöar eller havet. Men vi har egentligen inte haft någon valmöjlighet. Om sådan funnits så hade säkert de flesta utnyttjat den.

Nu anser jag att problemet är mycket starkt överdrivet. På sin höjd har jag tömt tre–fyra gånger på en hel säsong och försökt att göra det på en plats där det skadar så lite som möjligt. Vi spolar inte ut toalettpapper.

Båtlivet betalar så mycket för sig så detta hade räckt till en bättre lösning. Vi använder oftast toaletter i hamnar.

Vad gör man åt övergödningen med hundskit på alla trottorer i Västerås? Inför hundskatt som betalar uppsamlingen och öka antalet korgar. Nu är det bedrövligt! Beträffande bilar så är det bra att dubbdäcken förbjuds. Föroreningar med vägsaltet rinner ner i alla brunnar och förorenar vårt grundvatten även om man inte kan kalla det för övergödning. Sluta jaga båtlivet med blåslampa.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare