Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre att handla lokalt

Tänk till två gånger innan du handlar via internet!

Annons
Köpmangatan. Köp i lokala butiker i stället för via nätet, manar skribenten.Foto: Staffan Bjerstedt

Det var en gång en liten butik som låg på landet utanför en stor stad. Den lilla butiken hade legat i den lilla byn i många år. I den lilla byn så fanns det även en fin skola och ett bra äldreboende. Alla byborna älskade sin by.

En dag började nästan alla bybor i stället att handla i den stora staden så den lilla butiken i byn orkade inte längre så den fick lägga ner. Alla i den lilla byn blev ledsna när den lilla butiken fick stänga och de som jobbade där var tvungna att flytta från byn när jobben försvann. Efter ett halvår så fick även skolan lägga ner och efter ytterligare ett år försvann äldreboendet, för de som bodde i byn var tvungna att flytta till den stora staden.

Den stora staden växte men så en dag började alla i staden att handla utanför staden, på internet. De köpte mat, kläder, resor, heminredning möbler med mera. Alla skattekronor som staden behövde för att skolor, äldreboende, vägar, parker, arbete, idrottsklubbar skall fungera försvann från staden. Staden orkade inte längre, så den fick lägga ner.

Tänk till två gånger innan du handlar via internet! Handlar du i Västerås kommun så går dina pengar till arbeten, skolor, äldrevård, sjukvård med mera. Handlar du på internet så går dina pengar till en annan kommun som får bättre skola och så vidare. Nu öppnar en ny matbutik på nätet som vill att du skall flytta dina skattepengar till en annan stad, så att våra butiker snart blir tvungna att lägga ner. Tänk på att det finns matbutiker i Västerås som också säljer matkassar.

Kära västeråsare! Vad vill du att dina skattepengar ska gå till? Vill du ha kvar skolor, sjukvård, äldreboende, butiker och arbeten i Västerås kommun? Vill du att dina barn får en bra uppväxt?

Jag utmanar alla västeråsare att komma med idéer, hur vi får in mera pengar till Västerås!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons