Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bättre rättspsykiatri ger färre återfall i brott

Jag förstår att Ove Danielsson inte är nöjd med mitt svar att KD bland annat att vill ha en medicinsk-ekonomisk revision (VLT den 11/3).

 Som anhörig kan det vara svårt att se hur satsningar på missbruksvård eller rättspsykiatri kan komma patienter som inte har begått brott eller är drogberoende till del.

Satsningen på rättspsykiatrin har blivit ett rekryteringsargument. Start av Beroendecentrum innebär ännu bättre vård av personer med psykisk problematik och drogberoende, vilket förhoppningsvis minskar antalet brott som sker under psykisk förvirring och drogpåverkan. Nya vårdmöjligheter inom rättspsykiatrin kan leda till att ännu färre återfaller i brott. Sammantaget bör behovet av resurser till dessa två områden bli mindre och kan i stället komma övrig psykiatrisk verksamhet till godo. Då ökar möjligheterna att patienter som Ove Danielsson brinner för får mer hjälp!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel