Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre skolmat – bättre skolresultat!

Annons

Skolmaten är viktig för att orka med skolarbetet, framhåller skribenterna. Bilden är från annan ort.

Ungdomar behöver äta, annars orkar de inte. Vi behöver äta i skolan, annars orkar vi inte med dagen.

Många har aldrig riktigt tyckt om skolmaten men nu är det illa! Ibland när man går ner till matsalen vänder man och struntar i att äta för det ser så illa ut. Det är alltför många som inte äter maten som serveras därför att de tycker att den varken ser god ut eller är god. Då blir de trötta och hungriga och orkar inte hela dagen. Även vår fritid påverkas för vi är trötta när vi kommer hem och orkar inte med läxorna. Vi behöver energi – det är viktigt!

Vibeke Frisk utsågs till Sveriges bästa skolkock för några år sedan. Hennes knep var att inte blanda ihop grönsaker, kött/fisk och sås utan låta eleverna sätta ihop till exempel sin soppa eller gryta själv. Hon tycker det är viktigt att maten ser god ut och att den smakar, det vill säga är välkryddad.

Vi förstår att man måste hålla sig till en viss budget, men enligt Vibeke kan det till och med. bli billigare eftersom eleverna inte kastar så mycket mat längre!

Vi behöver fräsch mat, god mat, näringsrik mat – inte gummilika halvfabrikat. Liksom en bil behöver bensin för att den ska kunna köra så behöver vi mat för att kunna tänka klart! Man kräver att vi ska koncentrera oss och prestera, men det blir väldigt svårt utan energi. Om detta förändras betyder det jättemycket för oss och vårt lärande. Det måste ske en förändring!

Hungriga Nybyggeelever

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons