Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Befaras dödefter båtolycka

En person saknas och befaras drunknad efter en båtolycka i Hjälmaren sent på lördagskvällen.

Det var vid 22-tiden som tre män, samtliga polska medborgare, samlades vid Hjälmaren vid Ålhammarsudden i gränstrakterna mellan Västmanlands och Örebro län.

Två av männen fick för sig att de skulle låna en liten roddbåt och rodde ut på sjön. En tredje stannade i land. Men det gick illa för männen som rodde ut på sjön:

- Där fick de för sig att de skulle bada. Problemet var att ingen av dem kunde simma, säger Per Strömbäck vid Västmanlandspolisens länskommunikationscentral.

Mannen som inte ville följa med ut på sjön såg dramat från land och lyckades i en annan båt ta sig ut på sjön och rädda en av de två som hoppat i vattnet där det var så djupt att ingen bottnade.

En man, född 1982, saknas dock.

Polis och räddningstjänst larmades till platsen och sökte av vattenytan och de närmaste stränderna. Även dykare var i vattnet, utan resultat. Efter några timmar avblåstes den livräddande insatsen på grund av mörker och på grund av att hoppet att hitta någon levande i vattnet var ute.

Insatsen återupptogs på söndagsmorgonen av såväl Västmanlandspolisen som Örebropolisen:

- Vi har två polispatruller på plats nu på söndagsmorgonen som söker längs stränderna, säger Per Strömbäck. Hoppet om att hitta den saknade vid liv är dock mycket litet; ärendet betraktas inte längre som livräddning utan som eftersökning.

- Eventuellt får vi hjälp av sjöräddningen som söker från vattnet, säger Per Strömbäck.