Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Begagnade prylar för 1,7 miljarder

Fjolåret var ett stort år för begagnade varor på nätet.

Det är Blocket som sammanställt en lista över hur mycket kommuner och län sålt för under det gångna året. För västeråsarnas del motsvarar det en summa om 23 380 kronor per person, och totalt 1,7 miljarder,  i sålda begagnade gods på Blocket.

I länet har det sålts för 5,7 miljarder kronor – motsvarande 22 296 kronor per invånare. Det är en ökning med elva procent jämfört med 2010. ”Det här är den största värdeökning vi har sett någonsin på Blocket. Svenskarna säljer fler och dyrare saker än tidigare”, säger Martin Frey, VD Blocket i ett pressmeddelande.

Svenskarna sålde, totalt sett, saker till ett värde för 254 miljarder under förra året, det är en ökning med 42 miljarder kronor från året innan. Populära kategorier under 2011 var möbler, kläder och skor, barnvagnar. Andra kategorier som ökade kraftigt var dyra kapitalvaror som bilar, båtar och bostäder. Populära sökord var: bilar, bortskänkes, soffa, iphone och på en tionde plats, traktor.