Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bekräftat: Därför lämnar anfallaren VSK

Marcus Hägg kom till VSK inför säsongen 2015.Anfallaren nätade i avgörande matchen mot Södertälje – men lämnar nu klubben.- Jag hade hemskt gärna varit kvar, säger Hägg till vlt.se.

Marcus Hägg anlände till VSK inför 2015 efter att ha öst in mål för Strömsberg i division 2.

En tung kollektiv vår – i kombination med skadeproblem – gjorde dock att den där riktiga succén uteblev.

Trots det spelade han en avgörande roll i slutskedet av säsongen när han först öppnade målskyttet i den viktiga 5-2-segern mot Umeå borta och sedan nickade in 2-1-målet i kontraktsfinalen mot Södertälje.

Totalt blev det tre baljor för den rivige anfallaren i VSK-tröjan – men nu står det klart att han lämnar.

- Jag hade hemskt gärna varit kvar, för jag trivdes väldigt bra och det var en rolig förening att spela för. Men problemet är att jag ska operera foten igen och de vill väl inte ha likadan säsong med mig när jag missade så pass mycket av året, säger Hägg.

När vlt.se pratade med klubbens ena sportchef, Ado Sadzak, sa han så här om Häggs situation.

- Marcus sa upp avtalet själv och vi var ganska överens att om han skulle bli kvar så måste vi ordna en bättre social situation. Det handlade främst om jobb, där han fick för lite timmar under fjolåret helt enkelt. Lönen från VSK är inte heller så jädrans stor och därför gick det inte ihop, säger han.

Och fortsätter:

- Det är en jäkla bra kille, som inte varit frisk hela säsongen, men ändå gjort det väldigt bra. Vi hade ett bra avslutningssamtal, där vi var ganska tydliga med att vi inte hade klart med den sociala biten för hans del.

Hägg bekräftar att han sade upp avtalet på eget bevåg – och att det handlade om jobbsituationen.

- Förra året jobbade jag nästan ingenting trots att jag skulle få ett jobb. Jag hade 1+1 på kontraktet och inför omförhandlingen så ville jag vara garanterad arbete och de skulle försöka ordna det, men det verkar som det sket sig. Och då blir det svårt att bo i en lägenhet med alla utgifter. Dessutom vill man ju ha något att göra vid sidan om fotbollen också – och kunna leva på något.

Vad tänker du om att lämna klubben?

- Det är tråkigt, för jag hade gärna varit kvar. Jag har många, sköna polare i laget och det var fantastiskt kul att spela. Speciellt i de sista matcherna. Därför är det med blandade känslor som jag lämnar.

När vlt.se når Hägg har han precis hämtat de sista sakerna och lämnat Västerås.

I stället går flyttlasset till Gävle – där han bodde tidigare.

Tanken är nu att få ordning på foten som har strulat under säsongen – och sedan återuppta fotbollsspelandet.

- Jag ska opereras i Göteborg, men när vet jag inte. Jag väntar på fortfarande på ett besked, men hoppas kunna få foten ordentligt fixad. Det är trist att den har spökat hela säsongen, för jag har inte alls kunnat komma upp i den nivå jag har velat.

Hägg skadade foten redan i den första träningsmatchen i fjol mot Dalkurd – och har haft problem med den sedan dess.

- Jag är ingen expert på skador, men vad jag minns att de sa på sjukhuset så är ligamenten och ledbanden av på både ut- och insidan av foten. Dessutom var det en del skadade brosk och vätska i lederna. Det har gjort att jag har missat så många träningar och matcher. Till en början tejpade jag foten, men sedan skippade jag det och försökte spela så gott det gick. Men ibland slutade det med att jag fick kliva av mitt i träningar efter exempelvis en skottövning.

Vad händer när du är skadefri?

- Jag har pratat med några klubbar kring trakterna i Gävle och får se vad som händer. Jag har inte bråttom, utan vill först få ordning på foten och komma i form. Viktor (Nordvall, VSK:s sjukgymnast) trodde på tre månader – och jag hoppas att det blir något sådant innan jag kan vara tillbaka i spel.

Slutligen berättar Hägg om sina bästa minnen från tiden i Grönvitt.

- Framför allt sista matchen, med alla supportrar som var på plats och vändningen, liksom målet jag gjorde. Det är väl det starkaste minnet. Sedan cupmatchen mot Helsingborg, den var riktigt rolig. Jag kan absolut tänka mig att återvända till klubben, för jag hoppades bli kvar. Men man får se vad som händer.