Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bengt-Åke Nilsson (FP): Västerås prisas faktiskt för sin äldreomsorg

Den 6 maj fick Västerås stad av pensionärsorganisationen Sveriges Pensionärsförbund (SPF) ta emot blommor och diplom för framgångsrikt arbete med att göra Västerås till en bra stad för pensionärer att åldras i. Samma dag, i VLT, går Ingemar Hernefeldt (SPI) till våldsam attack mot just äldreomsorgen i Västerås.

I svåra tider är det viktigt hur kommunalpolitiken gör sina prioriteringar. Jag kan med stolthet se hur Folkpartiet i Västeråsalliansen fått gehör för att satsa på det mest angelägna, jobben skolan och omsorgen om de äldre.

Precis som krävs i inlägget från Hernefledt har Västerås redan satsat på att äldre ska kunna känna trygghet. Och att de har en självklar rätt att komma ut i friska luften, få hjälp med duschning och städning.

Mitt intryck är att Hernefeldt endast skrivit under en debattartikel sammanställd på SPI:s rikskansli. Den beskriver i alla fall på intet sätt förhållandena i Västerås.

Ännu ett exempel på denna brist på kunskap om lokala förhållandena är när Hernefeldt kräver att personal som arbetar med omsorgen om gamla och handikappade och som friställts ska återanställas. Under mina 3,5 år som ordförande i äldrenämnden har inte en enda medarbetare i Västerås inom äldreomsorgen sagts upp. Sådan är verkligheten i Västerås.

Jag välkomnar även SPI till denna.

Bengt-Åke Nilsson (FP)

ordförande i äldrenämnden

Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel