Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bensinpriset det lägsta sedan 2010

Priset på bensin är det lägsta på fyra år. Stefan Lanehed som fört statistik över bensinpriserna i mer än 30 år tänker ändå inte tanka mer bara för att soppan blivit billigare.

Stefan Lanehed svänger in vid de obemannade pumparna på Erikslund.  Skylten visar 12:63 för 95-oktanig bensin. Det är det lägsta bensinpriset på fyra år.

– Det är fantastiskt. Priset har ju annars gått upp de senaste åren, säger Stefan Lanehed.

Han om någon borde veta. Med sig i bilen har han, förutom hunden Nisse, loggböcker från 1980 och framåt där han antecknat vad han har fått betala för en tankning.

– Jag vill alltid notera om jag gjort något. Det kliar i fingrarna. Jag för logg över priser, väder och vind, hur långt jag och Nisse har gått, allt.

Stefan Lanehed bläddrar i böckerna och visar. Enligt första anteckningen från 1980 så kostade bensinen då 2,81 per liter. Toppnoteringen är från augusti 2012 då literpriset stod i över 15 kronor.

Det är det kraftiga raset på råolja som ligger bakom den senaste tidens prisnedgång.

Naturskyddsföreningen är orolig att bilåkandet nu ska öka och vill se motåtgärder. Men priset påverkar inte Stefan Lanehed.

– Nej, jag kör väldigt lite bil. Jag åker det jag måste, för att handla och så, oavsett vad det kostar.