Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beprövade trick för Labero

Sedlar, slipsar och ringar. Joe Labero spelade ut säkra kort när han tältade på Rocklunda.

I det sista numret väljer Joe Labero ut tre personer ur publiken och tar deras ringar. Sedan sätter han ihop ringarna. Så brukar han göra.

Joe Labero är ingen förnyare. Han gör ungefär samma illusioner som när han blev känd. Den som inte har sett honom vika ihop en hundralapp för att sedan veckla upp en femhundralapp kan räcka upp en hand.

Nyheten med den här turnén är formatet. Joe Labero har smällt upp ett stort tält på Rocklunda. Det luktar popcorn och cirkuskänslan infinner sig snabbt.

Det är trevligt och intimt. Ett tält är alltid mysigare än en stor arena.

Den enda som inte verkar medveten om att föreställningen äger rum i ett tält är huvudpersonen. Han vrålar, gör stora gester och dansar till hög rockmusik.

På videoskärmar visas bilder på Joe Labero när han röker cigarr, åker lyxbåt och spelar golf. Någon självdistans syns inte till. Joe Laberos självgodhet (spelad eller inte) har blivit en del av hans varumärke. Och, handen på hjärtat, ingen vill väl se en ödmjuk illusionist.

Det är också när Labero brer på, när han byter om till en vit kostym och gör storslagna nummer som han är som bäst. När han trollar bort sig själv och kommer in på en motorcykel från andra sidan tältet eller när han spetsar sin medhjälpare på ett svärd.

Det mesta har vi, som sagt, sett förut. Men vi har fortfarande inte räknat ut hur han gör. Så vi applåderar ännu en gång, fast kanske inte lika entusiastiskt som tidigare.