Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bergqvists framtid fortfarande oviss

Kenneth Bergqvist ska spela mot Almtuna IS i kväll. Men han vet inte om han kommer att spela i VIK Hockey när allsvenskan inleds.
– Jag hoppas att det löser sig, säger den 31-årige forwarden.

Landslags och elitseriemeriterade Kenneth Bergqvist ville flytta hem igen efter två säsongers spel i den ryska andraligan.

Och han hamnade i VIK – som testspelare.

Tanken var att Bergqvist skulle träna och spela med Gulsvart i samband med träningsturneringen Clas Ohlson Cup. Sedan skulle han få besked av VIK-ledningen.

Nu har det gått drygt två veckor – och Kenneth Bergqvist vet fortfarande inte om han kommer att kontrakteras av VIK.

Vad händer?

- Jag vet inte. Jag har försökt att lösa det med VIK under en längre tid, men vi har inte lyckats komma överens ännu, säger Bergqvist som ändå har tränat med klubben hela tiden.

Vad är problemet?

– Jag kan nog inte säga vad det handlar om, men det är i alla fall inte så enkelt som att jag begär för mycket i lön. Det är lite mer komplicerat än så. Antingen fixar det sig eller så rinner det ut i sanden.

Vill du fortfarande spela i VIK?

– Absolut, det har jag känt hela tiden. Jag trivs bra i VIK och jag hoppas att det löser sig, men annars måste jag hitta något annat.

Har du alternativ?

– Visst, de senaste dagarna har man varit tvungen att kolla runt så att man inte sitter fast i skiten när serien börjar, säger Kenneth Bergqvist.

Innan han tillägger:

– Men jag har inte gett upp hoppet om Västerås.