Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bergslagssjukhuset rekryterar – och byter namn

Som vi tidigare berättat övergår Bergslagssjukhuset till offentlig drift inom Region Västmanland från 5 februari 2018. Nu rekryteras personal.

Annons

Förändringen som vi berättade om innebär att sjukhuset byter namn till Västmanlands sjukhus Fagersta.

Den innebär också att Mitt Hjärta som drivit verksamheten på entreprenad sedan 2010 endast kommer att driva vårdcentralen vidare.

Läs också: "Det är tråkigt naturligtvis"

Annette Daneryd, Region Västmanlands projektledare för övergången, konstaterar i ett pressmeddelande att en "stor majoritet" av medarbetarna valt att följa med vid verksamhetsövergången för att på så vis byta arbetsgivare till Region Västmanland:

– Det känns bra att så många väljer att följa med över till regionen.

Men det kommer att behövas medarbetare; just nu rekryteras enhetschefer, sjuksköterskor, medicinska sekreterare samt fysio- och arbetsterapeuter.

Organisationsmässigt samordnas Västmanlands Sjukhus Fagersta med Västmanlands sjukhus Köping med gemensam verksamhetschef, den rollen tillfaller Johan Saaw.

Tidigare chefen för Bergslagssjukhuset Solveig Palm blir biträdande verksamhetschef och platschef i Fagersta när regionen drar igång verksamheten. Hon kvarstannar tills ny platschef rekryterats.