Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bergström: Folk får barn här och där

John Bergström själv vidhåller att han bor på Skälby med Zsuzsanna Nagy Lindberg. ”Vad andra säger får stå för dem”, säger han.

När VLT påpekar att hans namn står i trapphuset på Kungsholmen, före sin exfrus namn, säger han först att det finns många som heter Bergström. Sedan säger han.

– Det är inget konstigt. Mina barn heter Bergström och de får post ibland.

Att barnen bor där gör också att han är i huset ofta och att det kan vara därför som grannarna uppfattat att han bor där.

Att grannarna på Skälbygatan inte känner igen honom förklarar han med att han jobbar skift.

– Det beror ju på vilka du pratar med också, det finns ju grannar som jag möter där, säger John Bergström.

Hennes pappa reagerar inte heller när vi visar upp en bild på dig.

– Ja, det är ju vad du säger, jag pratar dagligen med honom.

Jobbet i Märsta, tre barn i Stockholm, bland annat en son på bara några månader. Ändå väljer du att bo tillsammans med din partikamrat och hennes pappa på Skälby. Vad är anledningen?

– Jag arbetar i Stockholm som många västeråsare och pendlar. Det är inte så konstigt att man bor på en plats och arbetar på en annan plats. Sedan att man har barn på en annan plats är vardagsmat

i dagens Sverige.

Har ni en kärleksrelation?

– Zsuzsanna och jag bor tillsammans på Skälbygatan och vilken privat relation vi har är en sak mellan Zsuzsanna och mig, inte för mitt politiska värv. Där anser jag att integriteten väger tungt.

Han tycker inte heller att det talar emot hans sak att han fick ytterligare ett barn med sin exfru i april.

– Nja, jag kan inte se det konstiga i att folk får barn här och där i dagens samhälle. Bara för att man får barn så betyder det inte att man bor tillsammans.

KARIN THORNBERG

JOHAN KRETZ