Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Bert har lovatatt bjuda på käk"

Mora tog tre tunga poäng i ABB Arena.
Då skojade Patrik Ross friskt med sin tränarkollega Bert Robertsson på presskonferensen.
– Bert har lovat att bjuda på middag i kväll, säger Ross.

Presskonferenserna i ABB Arena, och för all del även andra allsvenska matcher, brukar städas av ganska snabbt.

Men presskonferensen efter VIK–Mora var ett undantag.

Två pratglada assisterande tränare i Patrik Ross och Bert Robertsson bjöd på en skön tillställning.

– Vi gjorde en bedrövlig första period. I andra höjde vi oss och kom in i det bra. I sista är det starkt att vi lyckades komma tillbaka när vi låg under, säger Ross.

Och fortsätter:

– Det kändes som att Västerås blev lite stillastående efter sitt 2–1-mål och vi fick ett litet övertag när vi gjorde 2–2. Då kände jag att vi skulle vinna. Det var en väldigt jämn hockeymatch om man kollar på statistiken. Det måste ha varit en kanonmatch för publiken att titta på. Hoppas det fortsätter så här.

Bert Robertsson öste beröm över sina spelare efter matchen – trots att det blev förlust.

– Jag vill hylla mitt lag för en jäkla gedigen insats. Det här är playoffhockey när den är som bäst. Det är små marginaler som avgör. Vi var värda mer utdelning, framför allt i den första perioden, säger Robertsson.

Och fortsätter:

– Jag håller inte med Patriks analys om den andra perioden. Vi fortsatte att trumma på. Perioden är hyfsat jämn och skottstatistiken talade inte sitt tydliga språk, Vi har väl så många målchanser som dem.

Om att VIK tappade sin 2–1-ledning säger Robertsson så här:

– Deras mål är ganska slumpmässiga. Vid 2–3-målet tappade Ljungh (Markus) balansen och våra grabbar krockade. Sedan tryckte de in pucken i bortre. Mora utnyttjade sina chanser effektivt. Det här är playoff-hockey och rättvisan segrade inte den här kvällen.

Då kontrade Patrik Ross:

– Jag och Bert känner varann lite sen tidigare då vi spelade tillsammans i Södertälje. Och då var han inte alls så här pratglad som han var i dag.

På frågan om Moralaget åker till Uppsala direkt efter matchen då man möter Almtuna på måndagskvällen svarade Patrik Ross skämtsamt:

– Vi sover över här i natt. Bert lovade att bjuda på käk i kväll så jag vet inte vad han bjuder på. Sedan tränar vi här i morgon bitti och sedan åker vi vidare till Uppsala.

Bert Robertsson rörde inte en min efter Ross uttalande och valde att inte kommentera det.

VLT frågade sedan Robertsson om det var oflyt eller oskicklighet att VIK brände så mycket chanser.

– Jag vill inte kalla det oskicklighet. Vi har väl så skickliga spelare som Mora. Mora hade en målvakt som var jättehet. Jag skulle vilja kalla det oflyt.