Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beskedet: Vänersborg värd för VM 2019

För fyra år sedan var Vänersborg värd för Bandy-VM.
Om två år är det dags igen – efter att Sverige utsetts till värdland för VM 2019.
– Det känns tillfredsställande att återigen förlägga världsmästerskapen till Vänersborg, säger bandyförbundets ordförande Stig Bertilsson i ett pressmeddelande.

Under fredagen avgjordes det vilket land som kommer arrangera VM 2019.

Då stod det klart att mästerskapet återvänder till Sverige och Vänersborg igen.

Senast Vänersborg stod värd för A-VM var 2013, och nu får de chansen som arrangörsstad igen.

– Det är ett mycket fint samarbete med Vänersborgs kommun som lagt grunden till att vi kan ta på oss ett sånt här åtagande. Ett internationellt event av den här omfattningen betyder mycket för näringslivet, handeln, bandysporten och Vänersborgs kommun, säger IFK Vänersborgs ordförande Jan-Olof Olsson i ett pressmeddelande.

Förutom spel i Vänersborg kommer VM avgöras i ett antal andra arenor i Västsverige samtidigt som det finns en möjlighet till spel i Norges huvudstad Oslo.

Senast det begav sig i Vänersborg var Svenska bandyförbundets ordförande Stig Bertilsson ordförande i IFK.

Han är glad över att mästerskapet återvänder till staden.

– Det känns tillfredsställande att återigen förlägga världsmästerskapen till Vänersborg, speciellt eftersom vi känner oss trygga med att man klarar av att arrangera stora idrottsevenemang i staden, säger bandyförbundets ordförande Stig Bertilsson i ett pressmeddelande.

Speldatum för VM 2019 är 24 januari till och med 4 februari.