Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beställde varor utan att betala

Kläder och varor beställdes via internet – men fakturorna betalades inte. Nu har tre personer dömts för bedrägeri av olika omfattning.

Två av de tre, en man och en kvinna i 40-årsåldern beställde enligt åtalet kläder och varor från olika firmor för drygt 10 000 kronor utan att betala. Kvinnan samt ytterligare en man döms för att ha lurat av en äldre man i Hallstahammar hans bankkort för att med det göra uttag på 15 000 kronor samt lurat honom på flera andra sätt.

Samtliga döms för bedrägeri till antingen villkorlig dom och ett litet antal dagsböter eller skyddstillsyn. De ska också betala skadestånd till de lurade firmorna.

Ett antal varor som tagits i beslag hemma hos dem och som är obetalda och därför rätteligen inte tillhör dem ska också återställas till de firmor de beställt varorna från.