Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bestäm dig i morgon!

Senast den 15 april ska ansökan vara skickad om du är intresserad av de mest populära programen och kurserna på högskolan.

Västeråstjejen Isabel Karlsson har sökt sju högskolor och universitet, bland annat Mälardalens högskola, och en yrkeshögskola här i Västerås.

– Jag vill studera klart direkt och sen börja jobba.

Hon vill bli socionom, men har också funderat på sjuksköterskeyrket.

–Jag har valt Stockholms universitet i första hand för jag vill komma bort från Västerås.

En viss skoltrötthet har smugit sig på henne. Men hon räknar med att den försvinner på högskolan eftersom hon då studerar något hon är intresserad av.

Emelie Ekblom väljer att göra något annat innan hon söker till högskolan.

–Jag är så fruktansvärt skoltrött nu, säger hon.

Hon ska jobba som au-pair i en värdfamilj i USA under ett år och samtidigt läsa enstaka kurser på college.

Felicia Wikblad ser fram emot att läsa spanska i Barcelona i 16 veckor i höst.

– Jag älskar spanska och vill kunna lära mig det flytande. Det är ett växande språk som jag kommer att ha användning av framöver.

Hon planerar att studera på högskola hemma i Sverige nästa vår. Möjligen blir det enstaka kurser, förmodligen i historia, innan hon bestämmer sig för en sammanhållen utbildning.

De flesta av tjejernas kompisar tänker ta en studiepaus och arbeta ett år.

Söka till högskolan

15 april är sista dagen för ordinarie ansökan till höstterminens kurser på universitet och högskola. Till vissa kurser och program finns även möjlighet att göra en sen ansökan. Anmälan görs på studera.nu