Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bestulen 76-åring: Jag kan fortfarande känna stanken

En vecka har gått sedan bajsattacken utanför Stadsbibiblioteket. Den 76-åriga kvinnan som utsattes mår mycket dåligt. ”Jag känner fortfarande stanken”, säger hon.

Händelsen har satt sina spår. Hon vaknar varje natt, och går då upp och duschar.

–Jag känner sådana äckelkänslor, jag vill bara kräkas. Jag har heller inte kunnat äta ordentligt, jag har gått ner tre kilo.

Hon vill inte ställa upp med namn och hon vill inte visa sitt ansikte. Hon skäms.

–Mest för att jag känner mig så dum, att jag gick på tricket. Min första tanke var ju att de här männen var vänliga att hjälpa mig.

Det var i torsdags förra veckan som kvinnan hade varit på Exchange på Vasagatan för att växla in pengar. Hon la kuvertet, med drygt 27 000 kronor, i ett ytterfack med dragkedja på handväskan.

Polisen misstänker att tjuvarna spanat på kvinnan och bestämt sig redan vid växlingsbutiken att stjäla ifrån henne.

Vid Stadsbiblioteket hann de ifatt henne. Avföringen, som kom uppifrån ”någonstans” enligt kvinnan, torkades snabbt bort av två hjälpsamma män med servetter i högsta hugg.

De är fortfarande på fri fot. Polisen sätter sitt hopp till bajset.

Just nu ligger det på tekniska roteln för dna-spårning.

– Det här är ett riktigt fult brott. Tyvärr gav inte bilderna från butikens övervakningskamera så mycket. Kvinnan blev ju överfallen bakifrån och hann inte se dem, säger Anna Hedman på polisens beredningssektion.

Liknande brott ska ha skett på flera håll i landet, bland annat i Karlstad.