Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bevisen fanns på Facebook

En 29-årig man döms till fängelse i nio månader sedan han haft samlag med en flicka på knappt 15 år.

29-åringen fälls – mot sitt nekande - för sexuellt utnyttjande av barn. Men en hemligstämplad Facebook-konversation i förundersökningen mellan flickan och 29-åringen utgör ett av de starkaste bevisen i målet, enligt domstolen.

Det var sommaren 2012 som 29-åringen var på semester med släkten. Flickan ingick i det stora sällskapet och alla bodde i en stuga.

Den aktuella kvällen hade sällskapet grillat korv och druckit alkohol. En efter en gick och la sig - kvar vid brasan blev 29-åringen och flickan som då var 14 år och 11 månader. Under kvällen hade hon blivit bjuden på både öl och drinkar av 29-åringen men också av sin pappa.

29-åringen föreslog att de skulle bada bastu och när flickan behöll underkläderna på ska 29-åringen ha sagt att hon var feg. Flickan tog då av sig kläderna. Hon kände sig påverkad och de började prata om sex som senare övergick i samlag.

Dagen efter kändes det inte alls bra, enligt flickan.

Senare berättade hon allt för en kompis och så småningom bröt hon ihop inför en fritidsledare som slog larm.

Domstolen anser att det är bevisat att flickan blivit utsatt för sexuellt utnyttjande. Hennes berättelse har varit både sammanhållande och detaljerad. 29-åringen ska betala ett skadestånd till flickan på 35 000 kronor.