Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bil med hästsläp i olycka på väg 56 – häst rymde

En bil med ett hästsläp körde i diket på väg 56 strax norr om Ryttenekorset, vid lunchtid på tisdagen. En chockad häst rymde, men kunde fångas in.

Annons

Strax efter klockan 13 på tisdagen kom larm om singelolyckan på väg 56. Det var en personbil med ett hästsläp som kört i diket. En häst som befann sig i släpet lyckades chockad ta sig ut.

– Bilen och släpet står i diket, dörren till hästsläpet gick dock upp så att hästen kom ut. Den var stirrig och är ute och springer, sade Gunnar Henriksson vid räddningstjänsten.

Vägen spärrades av efter olyckan. Polisen ledde om trafiken via Kolbäck och Strömsholm.

Vid klockan 14 hade hästen fångats in och fördes till djursjukhuset i Strömsholm för kontroll och vård. Ingen person kom till skada i och med händelsen.

Trafiken har släpptes på strax efter klockan 14 och rullade på som vanligt igen. Det finns ingen misstanke om brott utan polisen bedöms det som en olyckshändelse.